Glödtrådslampor och gammaldags glödlampor

Passa på att köpa vackra glödtrådslampor så länge de finns kvar i butikerna i Europa! I mars 2016 blev det förbjudet att importera dessa gammaldags glödtrådslampor, efter att det flera år tidigare skett samma utfasning med den traditionella glödlampan. Glödtrådslampan har under en tid funnits kvar på dispens som ren "dekorationslampa":

Denna lampa är och har varit mycket populär, egentligen den enda lampsort som påminner oss om vår gamla glödlampa. Denna är dock ännu vackrare i och med den dekorativa glödtråden och de många olika storlekar som finns att tillgå.

Se alla våra olika glödtrådslampor och LED-lampor här!Glödtrådslampa med spiralformad glödtråd

LED-lampa med raka lamptrådar.

Glödtrådslampa med oregelbunden glödtråd


LED-lampa med raka lamptrådar.

Nu ska EU istället gå vidare med LED-lampan, energisnål och miljövänlig och utveckling pågår. Priset blir ofta lite högre, dock är livslängden bättre. LED-lampor som getts skrovlig och randig yta och fått ett tonat glas står sig bättre i konkurrensen mot gamla glödtrådslampan.

Än så länge är skenet och utseendet på lamptråden inte lika vackert som hos en traditionell glödtrådslampa, enligt oss.Passa på att köpa glödtrådslampor till bra priser medan dessa ännu finns kvar inom EU!

Glödlampan är snart ett minne blott. Den har lyst upp våra hem sedan slutet av 1800-talet. Det tog dock tid för glödlampan att bli populär.

Till en början konkurrerade den med både fotogen- och gaslampor som var betydligt billigare.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.