Fars Dag Present - Fars dag 2018

Alltid andra söndagen i november

Den dag som pappa firas på varierar över världen. I Norden firar vi samtidigt, förutom Danmark som firar denna dag på sommaren. Fars dag 2018  infaller den 11 november.

Se sortiment på billiga presenter till pappa runt 200:-

Fars dags historia

Fars dag, liksom Mors dag, har sitt ursprung i USA. I 1910-talets USA ville Sonora Smart Dodd hedra sin far William Smart för att han ensam fostrat henne och hennes syskon på sin bondgård i Washington. Initiativet spred sig men först 1966

.

instiftades den tredje söndagen i juni som Fars dag i hela USA. Seden kom till Sverige 1931 och dagen firades till en början i juni månad men flyttades senare till november för att ligga bättre i förhållande till Mors dag.

.

En lampa till pappa?

En rå metallampa i industristil att kombinera med dekorativ glödtrådslampa i stort format. Manlig present? Ja lite så kanske. I vart fall riktigt TUFF och anpassningsbar till alla stilar, oavsett om inredningen är lantlig, modern eller klassisk.

En rejäl och praktisk present till pappa helt enkelt! Välj NOTICE-lampa i färgerna mässing, koppar, silver och svart . Underbara XL-.glödtrådslampor passar så fint till. Dessa lampor kommer från välkända PR Home.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.